Aanmelden traineeship

Wat is Data Analytics?

Data Analytics, ofwel Business Intelligence genoemd, is het gehele proces rondom het verzamelen en structureren (backend) van data binnen een organisatie teneinde deze data om te zetten in bruikbare beslissingsondersteunende informatie (intelligence). Deze informatie kan vervolgens worden gevisualiseerd in een rapportage of dashboard (frontend) met rapportagetools waardoor er beslissingen kunnen worden genomen op basis van feiten en cijfers. Hieronder is een voorbeeld weergegeven van een Business Intelligence structuur binnen een organisatie. Nog niet helemaal overtuigd? Heb jij meer affiniteit met voorspellende modellen, dan past het Data Science Traineeship wellicht beter bij jou.

Wat kunnen wij voor jou als starter betekenen?

Ben jij er tijdens je studie achter gekomen dat het puzzelen met data (tools) en de bijbehorende analytische uitdaging jouw interesse heeft? Wil jij daarnaast praktisch bezig zijn met oplossingen waarmee een organisatie meer inzicht krijgt om betere beslissingen te nemen? Dan is het Business Intelligence vakgebied bij uitstek voor jou de volgende stap. Bekijk hier onze vacatures.

Smart Data People biedt een uitgebreid Data Analytics traineeship aan waarmee wij jou als hbo of wo starter op het data-spoor zetten en opleiden tot Data Analist of Data Engineer. Je krijgt de kneepjes van het vak op een gedegen manier uitgelegd, je behaalt de meest actuele certificeringen en je krijgt een baangarantie bij een mooie opdrachtgever in jouw regio die past bij je interesse en ambitie. Een volledig overzicht van onze huidige opdrachtgevers vind je hier.

Data Analytics Traineeship

Onze dienstverlening

Trainingsperiode

1. Trainingsperiode

Als trainee start je met een klassikale trainingsperiode van drie maanden bestaande uit theorie, praktijk en het behalen van erkende certificeringen.

Start
Data Vast Periode

2. Deta-vast periode

Na het traineeship stroom je in bij een opdrachtgever die bij je interesses en ambities passen en hier word je ruim één jaar gedetacheerd via Smart Data People.

0 - 1 jaar
Kosteloze Overname (1)

3. Instromen opdrachtgever

Na de deta-vast periode treed je in dienst bij de opdrachtgever waar jij jezelf verder kan ontwikkelen en maak je een stap in salaris.

Einde jaar 1

Deta-vast constructie

Doordat wij onze trainees zelf werven, selecteren, opleiden en begeleiden werken wij op basis van een deta-vast constructie. Dit betekent dat jij als trainee na +/- 1 jaar detachering wordt overgenomen en instroomt bij onze opdrachtgever. Zo investeren wij in jou als kandidaat door middel van ons kwalitatieve traineeship. Jij plukt als starter hier de vruchten van, doordat je bent opgeleid in alle actuele en relevante datakennis en certificeringen waar je de rest van je carrière profijt van hebt. Hierdoor heb jij een gedegen basis in het data vakgebied en kan jij vanaf dag één toegevoegde waarde leveren bij de opdrachtgever.

Soft skills en persoonlijke begeleiding bij het Data Analytics Traineeship

Tijdens ons traineeship besteden wij naast de hard skills ook aandacht aan soft skills. In ons Talent Program bereiden wij jou op alle vlakken voor op het werkveld. Om te beginnen ga je een Talent Analyse maken, waar vervolgens in overeenstemming met jouw opdrachtgever, diverse competenties uitkomen. Deze competenties gaan we concreet maken in een ontwikkelplan waar je vervolgens samen met ons gedurende je eerste jaar bij jouw opdrachtgever aan gaat werken. Dit plan is continu in ontwikkeling door verschillende evaluatiemomenten gedurende het jaar. Daarnaast worden tijdens de trainingsperiode diverse trainingen gegeven op soft skills gebied waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan gesprekstechnieken, gedragsvoorkeuren, communicatiestijlen en een pitch en sollicitatietraining.

Certificering Data Analytics Traineeship

In ons Data Analytics traineeship behaal jij in drie maanden zes erkende (Microsoft) certificeringen die aansluiten op de behoefte in de markt. Door het behalen van deze certificeringen behaal je tevens drie officiële Microsoft Certified titels.

Trainingen met certificeringen:

 • Microsoft - SQL Server 2016 - 70-761
 • Microsoft - Power BI - PL-300
 • Microsoft - Azure Fundamentals - AZ-900
 • Microsoft - Data Engineering on Microsoft Azure - DP-203
 • Scrum.org PSM1 - Professional Scrum Master
 • PCAP - Certified Assiciate Python Programming

Trainingen zonder certificeringen:

 • Database design & performance
 • Business Skills - Soft Skills training
 • Dashboard Design - Data Storytelling
 • Version control with Git

Microsoft Certified titels:

 • Azure Fundamentals
 • Data Analyst Associate
 • Azure Data Engineer Associate

We combineren klassikale lessen, zelfstudie, examens en een praktijkopdracht waarin jij alle opgedane kennis direct kan toepassen voor een vliegende start in het data vakgebied.

Data Analytics Traineeship Microsoft Certified
Leer Python bij het Data Analytics Traineeship
Leer werken met Microsoft SQL Server
Scrum master logo
stats
DP 203 (1)
AZ 900 (2)

Lesprogramma op hoofdlijnen

 • Week 1

  Inleiding Business Analytics

  Inleiding relationele databases

  SQL

  Inleiding normaliseren en dimensionaal modelleren

 • Week 2

  SQL

  Database design & performance

  Voorbereiding examen SQL

  Version control with Git

 • Week 3

  Examen - SQL

  Power BI

  Pitch / Sollicitatie training

 • Week 4

  Voorbereiden examen Power BI

  Examen - Power BI

  Introductie Azure Fundamentals

  Azure Fundamentals

 • Week 5

  Azure Fundamentals

  Examen - Azure Fundamentals

  Business / Soft Skills

  Introductie Python

  Python

 • Week 6

  Python

  Examen - Python

 • Week 7

  Data Engineering on Microsoft Azure

  Voorbereiding examen Data Engineering on Microsoft Azure

 • Week 8

  Examen - Data Engineering on Microsoft Azure

  SCRUM training

  Examen - SCRUM

 • Week 9

  Praktijkopdracht Data Analytics

 • Week 10

  Praktijkopdracht Data Analytics

  Data Story Canvas / Dashboard Design

 • Week 11

  Praktijkopdracht

  Eindpresentatie Praktijkopdracht Data Analytics

Bekijk meer Bekijk minder

Startdata traineeships

0

april 2024

0

september 2024

0

november 2024

0

maart 2025

0

maart 2024

0

juni 2024

0

september 2024

0

december 2024

0

maart 2024

0

juni 2024

0

september 2024

0

december 2024

Veelgestelde vragen

Andere vraag? Neem contact op

Welke ervaring heb ik voorafgaand aan het Data Analytics traineeship nodig?

Voor het Data Analytics traineeship is enige ervaring met data of statistische tooling een vereiste, maar wij vinden het vooral belangrijk dat jij je verder wilt ontwikkelen richting het data vakgebied. Jouw persoonlijkheid, motivatie en mindset zijn voor ons van grootste belang.

Qua studies werken wij met wo-afgestudeerden met een bèta of bedrijfskundige achtergrond. Eén van de volgende afgeronde hbo studies volstaat ook: Informatica, ICT, Business IT & Management of Toegepaste Wiskunde. Of een vergelijkbare studie aangevuld met datakennis/toolkennis door zelfstudie

In wat voor functies kan ik instromen ná het Data Analytics traineeship?

Dit ligt eraan wat jij leuk vindt om te doen en waar jouw ambities liggen. Denk hierbij aan functietitels als een data analist, data engineer, business intelligence specialist, business analist, informatie analist of een data consultant. Tijdens het traineeship komen wij er samen achter welke functie het beste bij je past, waardoor wij je kunnen matchen met de juiste opdrachtgever.

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

 1. Korte telefonische intake om de interesse helder te krijgen;
 2. Kennismaking op kantoor in Nijmegen of via MS Teams;
 3. Tweede gesprek op kantoor in Nijmegen. Direct aansluitend geef je een korte presentatie over jezelf en je motivatie en je presenteert een businesscase;
 4. Als jij en wij nog steeds enthousiast zijn mag je starten in ons traineeship!

Bij welk bedrijf ga ik aan de slag na het traineeship?

Dat kies jij zelf! Tijdens de selectiegesprekken voor de start van het traineeship inventariseren wij in welke regio en branche jij wil werken. Vervolgens gaan wij ervoor zorgen dat een aantal kennismakingsgesprekken gaat voeren die passen bij jouw voorkeuren. Op basis van deze gesprekken kies jij vervolgens zelf waar je het beste gevoel bij hebt en waar je wil gaan instromen. Klik  hier  voor een overzicht van opdrachtgevers waar wij al kandidaten hebben laten instromen.

Het recruitment team

Tessa Smit

Recruitment Manager

Hayke Goertz

Recruitment Consultant

Fenne Penninx

Recruitment & Talent Consultant

Vera van Helden

Recruitment Consultant