Aanmelden traineeship

Wat is Data Analytics?

Data Analytics, ofwel Business Intelligence genoemd, is het gehele proces rondom het verzamelen en structureren (backend) van data binnen een organisatie teneinde deze data om te zetten in bruikbare beslissingsondersteunende informatie (intelligence). Deze informatie kan vervolgens worden gevisualiseerd in een rapportage of dashboard (frontend) met rapportagetools waardoor er beslissingen kunnen worden genomen op basis van feiten en cijfers. Hieronder is een voorbeeld weergegeven van een Business Intelligence structuur binnen een organisatie. Nog niet helemaal overtuigd? Wellicht past het Data Science Traineeship dan beter bij jou.

Wat kunnen wij voor jou als starter betekenen?

Ben jij er tijdens je studie achter gekomen dat het puzzelen met data (tools) en de bijbehorende analytische uitdaging jouw interesse heeft? Wil jij daarnaast praktisch bezig zijn met oplossingen waarmee een organisatie meer inzicht krijgt om betere beslissingen te nemen? Dan is het Business Intelligence vakgebied bij uitstek voor jou de volgende stap. Bekijk hier onze vacatures.

Smart Data People biedt een uitgebreid Data Analytics traineeship aan waarmee wij jou als wo-starter op het data-spoor zetten en opleiden tot Data Analist of Data Engineer. Je krijgt de kneepjes van het vak op een gedegen manier uitgelegd, je behaalt de meest actuele certificeringen en je krijgt een baangarantie bij een mooie opdrachtgever in jouw regio die past bij je interesse en ambitie. Een volledig overzicht van onze huidige opdrachtgevers vind je hier

Sdp Animatie GIF V3

Onze dienstverlening

certificaat

1. Trainingsperiode

Als trainee start je met een klassikale trainingsperiode van drie maanden bestaande uit theorie, praktijk en het behalen van erkende certificeringen.

Start
huis

2. Deta-vast periode

Na het traineeship stroom je in bij een opdrachtgever die bij je interesses en ambities passen en hier word je één jaar gedetacheerd via Smart Data People.

0 - 1 jaar
handschake

3. Instromen opdrachtgever

Na de deta-vast periode ga je uit dienst bij Smart Data People en ga je in dienst bij de opdrachtgever waar jij jezelf verder kan ontwikkelen.

Einde jaar 1

Deta-vast constructie

Doordat wij onze trainees zelf werven, selecteren, opleiden en begeleiden werken wij op basis van een deta-vast constructie. Dit betekent dat jij als trainee na +/- 1 jaar detachering wordt overgenomen en instroomt bij onze opdrachtgever. Zo investeren wij in jou als kandidaat door middel van ons kwalitatieve traineeship. Jij plukt als starter hier de vruchten, doordat je bent opgeleid in alle actuele en relevante datakennis en certificeringen waar je de rest van je carrière profijt van hebt. Hierdoor heb jij een gedegen basis in het data vakgebied en kan jij vanaf dag één toegevoegde waarde leveren bij de opdrachtgever.

Soft skills en persoonlijke begeleiding

Tijdens ons traineeship besteden wij naast de hard skills ook aandacht aan soft skills. In ons Talent Program bereiden wij jou op alle vlakken voor op het werkveld. Om te beginnen ga je een Talent Analyse en een Capaciteitentest maken, waar vervolgens in overeenstemming met jouw opdrachtgever, diverse competenties uitkomen. Deze competenties gaan we concreet maken in een ontwikkelplan waar je vervolgens samen met ons gedurende je eerste jaar bij jouw opdrachtgever aan gaat werken. Dit plan is continu in ontwikkeling door verschillende evaluatiemomenten gedurende het jaar. Daarnaast worden tijdens de trainingsperiode diverse trainingen gegeven op soft skills gebied waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan gesprekstechnieken, gedragsvoorkeuren, communicatiestijlen en een pitch en sollicitatietraining.

Certificering

In ons Data Analytics traineeship behaal jij in drie maanden zes erkende (Microsoft) certificeringen die aansluiten op de behoefte in de markt. Door het behalen van deze certificeringen behaal je tevens drie officiële Microsoft Certified titels.

Trainingen met certificeringen:

 • Microsoft - SQL Server 2016 - 70-761
 • Microsoft - Power BI - PL-300
 • Microsoft - Azure Fundamentals - AZ-900
 • Microsoft - Data Engineering on Microsoft Azure - DP-203
 • Scrum.org PSM1 - Professional Scrum Master
 • PCAP - Certified Assiciate Python Programming

Trainingen zonder certificeringen:

 • Database design & performance
 • Business Skills - Soft Skills training
 • Dashboard Design - Data Storytelling

Microsoft Certified titels:

 • Azure Fundamentals
 • Data Analyst Associate
 • Azure Data Engineer Associate

We combineren klassikale lessen, zelfstudie, examens en een praktijkopdracht waarin jij alle opgedane kennis direct kan toepassen voor een vliegende start in het data vakgebied.

MS Titel Gif
Uw0prf
SQL
PSM
stats
DP 203 (1)
AZ 900 (2)

Lesprogramma op hoofdlijnen

 • Week 1

  Inleiding Business Analytics

  Inleiding relationele databases

  SQL

  Inleiding normaliseren en dimensionaal modelleren

 • Week 2

  SQL

  Database design & performance

  Voorbereiding examen SQL

 • Week 3

  Examen - SQL

  Power BI

  Pitch / Sollicitatie training

 • Week 4

  Voorbereiden examen Power BI

  Examen - Power BI

  Introductie Azure Fundamentals

  Azure Fundamentals

 • Week 5

  Azure Fundamentals

  Examen - Azure Fundamentals

  Business / Soft Skills

  Introductie Python

  Python

 • Week 6

  Python

  Examen - Python

 • Week 7

  Data Engineering on Microsoft Azure

  Voorbereiding examen Data Engineering on Microsoft Azure

 • Week 8

  Examen - Data Engineering on Microsoft Azure

  SCRUM training

  Examen - SCRUM

 • Week 9

  Praktijkopdracht Data Analytics

 • Week 10

  Praktijkopdracht Data Analytics

  Data Story Canvas / Dashboard Design

 • Week 11

  Praktijkopdracht

  Eindpresentatie Praktijkopdracht Data Analytics

Bekijk meer Bekijk minder

Startdata

0

juni 2023

0

september 2023

0

december 2023

0

maart 2024

Veelgestelde vragen

Andere vraag? Neem contact op

Welke ervaring heb ik voorafgaand aan het Data Analytics traineeship nodig?

Voor het Data Analytics traineeship is enige ervaring met data of statistische tooling een vereiste, maar wij vinden het vooral belangrijk dat jij je verder wilt ontwikkelen richting het data vakgebied. Jouw persoonlijkheid, motivatie en mindset zijn voor ons van grootste belang.

Qua studies werken wij met wo-afgestudeerden met een bèta of bedrijfskundige achtergrond. Eén van de volgende afgeronde hbo studies volstaat ook: Informatica, ICT, Business IT & Management of Toegepaste Wiskunde. Of een vergelijkbare studie aangevuld met datakennis/toolkennis door zelfstudie

In wat voor functies kan ik instromen ná het Data Analytics traineeship?

Dit ligt eraan wat jij leuk vindt om te doen en waar jouw ambities liggen. Denk hierbij aan functietitels als een data analist, data engineer, business intelligence specialist, business analist, informatie analist of een data consultant. Tijdens het traineeship komen wij er samen achter welke functie het beste bij je past, waardoor wij je kunnen matchen met de juiste opdrachtgever.

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

 1. Korte telefonische intake om de interesse helder te krijgen;
 2. Kennismaking op kantoor in Nijmegen of via MS Teams;
 3. Tweede gesprek op kantoor in Nijmegen of Eindhoven;
 4. Korte presentatie over je motivatie, een kennisopdracht en capaciteitentest;
 5. Als jij en wij nog steeds enthousiast zijn mag je starten in ons traineeship!

Bij welk bedrijf ga ik aan de slag?

Dat is aan jou zelf! Jij kiest in welke regio en in welke branche je wil werken. Dit inventariseren wij door middel van de selectiegesprekken voor de start van het traineeship. Vervolgens gaan wij ervoor zorgen dat je na je traineeship instroomt bij een organisatie die bij je past qua regio, interesse en ambitie.

Team Graph

Het recruitment team