Aanmelden traineeship

Informatiebeheer: wat is dat?

Het Business Analist Traineeship speelt zich af op het snijvlak van Business en IT. Het zorgen voor een gezonde en effectieve informatievoorziening, dat is waar het om draait bij informatiebeheer. Hierbij gaat het om het realiseren van haalbare, schaalbare en toekomstbestendige informatievoorziening. Bij zowel grote als kleine organisaties is informatiemanagement belangrijk en dat kan in verschillende soorten rollen bekleed worden.

In zo'n rol ben je dienstverlenend, communicatief sterk en vind je het leuk om je kennis in te zetten en over te dragen. Samen oplossingen bedenken om mensen verder te helpen. Er heerst veel afwisseling: de ene keer ga je de diepte in om een probleem op te lossen en een andere keer spar je met een grote groep gebruikers om de processen te verbeteren. Past dit toch niet helemaal bij je en ga je liever hands-on aan de slag met de technieken? Wellicht past een van onze data traineeships dan beter bij jou. Hierover gaan wij graag met je in gesprek.

Wat betekenen wij voor jou?

Voel jij je als een spin in het web bij het ondersteunen van de business? Vervul jij graag een centrale rol in het regisseren van verbeteringen binnen een organisatie en met IT-leveranciers over de informatievoorziening? Kan jij technische vraagstukken vertalen, zodat iedereen dit begrijpt? Dan is het informatiemanagement vakgebied als Business Analist bij uitstek voor jou dé volgende stap.

Smart Data People biedt een uitgebreid Business Analist Traineeship aan waarmee wij jou als afgestudeerde bachelor of master student opleiden en een vliegende start bieden als bijvoorbeeld Business Analist, Functioneel Beheerder of Informatie Analist binnen een organisatie die bij jou past. Op een gedegen manier krijg je de kneepjes van het vak aangeleerd, behaal je de meest actuele certificeringen en krijg je een baangarantie bij een mooie opdrachtgever in jouw regio die past bij jouw interesses en ambities. Bekijk het volledige overzicht van onze opdrachtgevers.

Onze dienstverlening

Trainingsperiode

1. Trainingsperiode

Als trainee start je met een klassikale trainingsperiode van tweeënhalve maand bestaande uit theorie, praktijk en het behalen van erkende certificeringen.

Start
Data Vast Periode

2. Deta-vast periode

Na het traineeship stroom je in bij een opdrachtgever die bij je interesses en ambities passen en hier word je ruim één jaar gedetacheerd via Smart Data People.

0 - 1 jaar
Kosteloze Overname (1)

3. Instromen opdrachtgever

Na de deta-vast periode treed je in dienst bij de opdrachtgever waar jij jezelf verder kan ontwikkelen en maak je een stap in salaris.

Einde jaar 1

Deta-vast constructie

Wij werken op basis van een deta-vast constructie, waarvoor wij onze trainees zelf werven, selecteren, opleiden en begeleiden. Na +/- 1 jaar detachering wordt jij als trainee overgenomen en stroom je in bij onze opdrachtgever. Op deze manier investeren wij in jou als kandidaat door middel van ons kwalitatieve traineeship. Zo pluk jij als starter hier de vruchten van, doordat je bent opgeleid in alle actuele en relevante kennis en certificeringen waar je de rest van je carrière profijt van hebt. Doordat je een gedegen basis in het vakgebied hebt, kan jij vanaf dag één toegevoegde waarde leveren bij de opdrachtgever.

Soft skills en persoonlijke begeleiding bij het Traineeship Business Analist

Naast de hard skills besteden wij tijdens ons Business Analist Traineeship ook aandacht aan soft skills. Wij bereiden jou op alle vlakken voor op het werkveld in ons Talent Program. Als eerste ga je een Talent Analyse maken waar vervolgens, in overeenstemming met jouw opdrachtgever, diverse competenties uitkomen. In een ontwikkelplan maken we deze competenties concreet, waar je vervolgens samen met ons gedurende je eerste jaar bij jouw opdrachtgever aan gaat werken. Door verschillende evaluatiemomenten gedurende het jaar is dit plan continu in ontwikkeling. Tevens worden tijdens de trainingsperiode diverse trainingen gegeven op het gebied van soft skills, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan gesprekstechnieken, gedragsvoorkeuren, communicatiestijlen en een pitch en sollicitatietraining.

Certificaten bij het Traineeship Business Analist

In tweeënhalve maand behaal jij in ons Business Analist Traineeship zeven erkende certificeringen die aansluiten op de behoefte in de markt. Tevens behaal je drie officiële titels door het behalen van de certificeringen.

Trainingen met certificeringen:

 • EXIN - Vakopleiding Functioneel Beheer
 • Lean - Green Belt
 • Microsoft - 365 Fundamentals MS-900
 • Microsoft - Azure Fundamentals AZ-900
 • Scrum.org PSM1 - Professional Scrum Master
 • BiSL - BiSL Foundation
 • Cisco - Introduction to Cyber Security

Trainingen zonder certificeringen:

 • Introductie Informatiemanagement
 • Introductie Functioneel Beheer in de Zorg
 • Introductie Functioneel Beheer bij Gemeenten
 • Power BI gebruikerstraining
 • Business Skills - Soft Skills
 • AVG / GDPR

(Microsoft Certified) titels:

 • EXIN Business Information Management - Functioneel Beheer Specialist
 • Microsoft 365 Fundamentals
 • Microsoft Azure Fundamentals

In hybride vorm combineren we klassikale lessen, zelfstudie, examens en een praktijkopdracht waarin jij alle opgedane kennis direct kan toepassen voor een vliegende start in het Business Analist vakgebied.

Business IT Traineeship (2)
Business IT Traineeship (3)
Business IT Traineeship (4)
business it traineeship (1)
Business IT Traineeship Ms 900 Certification
Business IT Traineeship exinbisl
Scrum master logo

Lesprogramma op hoofdlijnen

 • Week 1

  Inleiding Informatiemanagement

  Voorbereiding SCRUM

  SCRUM training

  Examen - SCRUM

  Vakopleiding Functioneel Beheer

 • Week 2

  BiSL Foundation training

  Voorbereiding examen BiSL Foundation

  BiSL Foundation training

  Praktijkopdracht Vakopleiding Functioneel Beheer

  Voorbereiding examen BiSL Foundation

 • Week 3

  Examen - BiSL Foundation

  Pitch / Sollicitatie training

  Vakopleiding Functioneel Beheer

  Voorbereiding 365 Fundamentals

  365 Fundamentals training

 • Week 4

  Voorbereiding examen 365 Fundamentals

  Examen - 365 Fundamentals

  Praktijkopdracht Vakopleiding Functioneel Beheer

  Business / Soft Skills training

  Voorbereiding Azure Fundamentals

 • Week 5

  Voorbereiding Azure Fundamentals

  Azure Fundamentals training

  Voorbereiding Azure Fundamentals

  Examen - Azure Fundamentals

  Vakopleiding Functioneel Beheer

 • Week 6

  Introductie Functioneel Beheer in de Zorg

  Praktijkopdracht Vakopleiding Functioneel Beheer

  Opdracht Business IT / Soft Skills training

  Vakopleiding Functioneel Beheer

  Introductie Functioneel Beheer bij Gemeenten

 • Week 7

  Introductie Cyber Security

  Praktijkopdracht Vakopleiding Functioneel Beheer

  Introductie AVG / GDPR

  Business / Soft Skills training

  Vakopleiding Functioneel Beheer

 • Week 8

  Examen - Vakopleiding Functioneel Beheer

  Lean Green Belt

 • Week 9

  Praktijkopdracht Vakopleiding Functioneel Beheer

  Power BI gebruikerstraining

  Voorbereiding Eindpresentatie Vakopleiding

 • Week 10

  Voorbereiding Eindpresentatie Vakopleiding

  Examen - Lean Green Belt

  Voorbereiding Eindpresentatie Vakopleiding

  Eindpresentatie praktijkopdracht Vakopleiding Functioneel Beheer

Bekijk meer Bekijk minder

Startdata traineeships

0

april 2024

0

september 2024

0

november 2024

0

maart 2025

0

maart 2024

0

juni 2024

0

september 2024

0

december 2024

0

maart 2024

0

juni 2024

0

september 2024

0

december 2024

Veelgestelde vragen

Andere vraag? Neem contact op

Welke ervaring heb ik voorafgaand aan het Business Analist Traineeship nodig?

Voor het Business Analist Traineeship is affiniteit met of enthousiasme richting procesoptimalisatie, Business Analyse of verandermanagement voldoende. Echter vinden wij het vooral belangrijk dat jij je verder wilt ontwikkelen richting het Business Analyse vakgebied. Jouw persoonlijkheid, motivatie en mindset zijn voor ons van grootste belang.

Qua studies vragen wij voor het Business Analist Traineeship een afgeronde bachelor- en/of master studie richting Communicatie, Bedrijfskunde, Bestuurskunde, Overheidsmanagement, Informatiewetenschappen, (Strategic) Management, (Commerciële) Economie, HR, Facility Management of andere relevante studie.

In wat voor functies kan ik instromen ná het Business Analist Traineeship?

Dit ligt eraan wat jij leuk vindt om te doen en waar jouw ambities liggen. Denk hierbij aan functietitels als een Business Analist, Business IT Specialist, Functioneel Beheerder, Business Process Expert, Informatie Analist, Applicatie Specialist, Proces Manager Applicatie, Informatie Manager of een Solutions Architect. Tijdens het Business Analist Traineeship komen wij er samen achter welke functie het beste bij je past, waardoor wij je kunnen matchen met de juiste opdrachtgever.

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

 1. Korte telefonische intake om de interesse helder te krijgen;
 2. Kennismaking op kantoor in Nijmegen of via MS Teams;
 3. Tweede gesprek op kantoor in Nijmegen. Direct aansluitend geef je een korte presentatie over jezelf en je motivatie en je presenteert een businesscase;
 4. Als jij en wij nog steeds enthousiast zijn mag je starten in ons traineeship!

Bij welk bedrijf ga ik aan de slag na het traineeship?

Dat kies jij zelf! Tijdens de selectiegesprekken voor de start van het traineeship inventariseren wij in welke regio en branche jij wil werken. Vervolgens gaan wij ervoor zorgen dat een aantal kennismakingsgesprekken gaat voeren die passen bij jouw voorkeuren. Op basis van deze gesprekken kies jij vervolgens zelf waar je het beste gevoel bij hebt en waar je wil gaan instromen. Klik  hier  voor een overzicht van opdrachtgevers waar wij al kandidaten hebben laten instromen.

Het recruitment team

Tessa Smit

Recruitment Manager

Hayke Goertz

Recruitment Consultant

Fenne Penninx

Recruitment & Talent Consultant

Vera van Helden

Recruitment Consultant