Neem contact op

Over het Business IT vakgebied

Informatiemanagement

Informatiemanagement & functioneel beheer zijn belangrijk om de processen van het beheer en het gebruik van systemen binnen een organisatie in goede banen te leiden.

Informatiemanagement maakt een gezonde en effectieve informatievoorziening mogelijk. Bij informatiemanagement gaat het om het realiseren van haalbare, schaalbare en toekomstbestendige informatievoorziening. Informatiemanagement is belangrijk bij grote of kleine organisaties, in een grote verscheidenheid aan rollen. Je bent dienstverlenend, communicatief sterk en je vindt het leuk je kennis in te zetten en over te dragen.

Functioneel Beheer

Informatiemanagement & functioneel beheer zijn belangrijk om de processen van het beheer en het gebruik van systemen binnen een organisatie in goede banen te leiden.

Functioneel beheer zorgt voor een goede beschikbaarheid en optimaliseert de continuïteit van systemen waar nodig. De functioneel beheerder vertaalt de vraag van gebruikers naar optimaal functionerende en gebruikersvriendelijke applicaties. Dé regisseur van processen tussen de organisatie, IT en leveranciers. Altijd in nauw contact met gebruikers wijzigingen doorvoeren en incidenten oplossen.

Gestroomlijnde informatievoorziening

Wat hebben succesvolle organisaties met elkaar gemeen? Gestroomlijnde informatievoorziening wordt gezien als een belangrijke voorwaarde voor het behalen van je organisatiedoelstellingen. Je medewerkers spreken zowel de taal van de techniek als die van de business en weten deze met elkaar te verbinden. Je team werkt effectief samen, dit kan in een DevOps omgeving, en zorgt samen voor continuïteit en het doorvoeren van verbeteringen. Altijd in samenspraak met de business.

Staat het verbinden van IT met haar gebruikers in jouw organisatie hoog op de agenda? Wil jij hier structureel en met eigen personeel invulling aan geven in plaats van doorlopend extern in te huren? Dan sluit de dienstverlening van Smart Data People perfect aan bij de behoefte van jouw organisatie.

Wij organiseren kwalitatieve uitgebreide Business IT traineeships binnen informatiemanagement. Hierin leiden wij jonge high potentials op voor de functie van een moderne Functioneel Beheerder. Pro-activiteit, procesverbeteringen, ondersteuning van de business én regisseren van projecten staan hierin centraal. Wij leren ze de kneepjes van het vak en kunnen ze volledig gecertificeerd in laten stromen in jouw organisatie waar ze direct toegevoegde waarde kunnen leveren. Om de kwaliteit te garanderen werken wij enkel met hbo en wo afgestudeerden, klassikale lessen met zowel theorie als praktijk en gecertificeerde trainers.

Klik hiernaast voor meer informatie over het kennisgebied Data

Onze dienstverlening

Trainingsperiode

1. Trainingsperiode

Alle trainees starten met een klassikale trainingsperiode van drie maanden bestaande uit theorie, praktijk en het behalen van erkende certificeringen.

Start
Data Vast Periode

2. Deta-vast periode

Na het traineeship stroomt de trainee in bij een passende opdrachtgever en hier wordt de trainee ruim één jaar gedetacheerd vanuit Smart Data People.

0 - 1 jaar
Kosteloze Overname (1)

3. Kosteloze overname

Na de deta-vast periode kan de trainee kosteloos worden overgenomen om zo te groeien met eigen personeel en de data kennis intern te borgen.

Einde jaar 1

Deta-vast constructie en persoonlijke begeleiding

Doordat wij onze trainees zelf werven, selecteren, opleiden en begeleiden werken wij op basis van een deta-vast constructie. Dit betekent dat onze trainees na +/- 1 jaar detachering kosteloos kunnen worden overgenomen en instromen bij onze opdrachtgever. Zo investeren wij aan de voorkant in een kwalitatief goed wervingsproces en opleiding, en pluk jij als opdrachtgever hier de vruchten van door onze direct inzetbare data specialisten die vanaf dag één toegevoegde waarde kunnen leveren.

Tijdens de inhuurperiode van ruim één jaar coachen wij de trainee via ons Talent Program op specifieke talenten die naar boven zijn gekomen in ons opleidingstraject en die de opdrachtgever belangrijk vindt voor de functie. Zo werken wij een jaar lang op een doelmatige manier aan de softskills van de trainee om ze hierin echt te laten groeien. Dit alles wordt begeleid door onze Talent Manager. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers na de deta-vast periode een trainee overnemen die zowel sterk is op hard- als op softskills. Naast dit Talent Program zullen er periodieke evaluaties plaatsvinden tussen de opdrachtgever, trainee en betreffende accountmanager van Smart Data People.

Kennis en certificering in ons Business IT traineeship

In ons Business IT traineeship behalen onze trainees in tweeënhalve maand diverse erkende certificeringen die aansluiten op de behoefte in de markt. Door het behalen van deze certificeringen behalen zij tevens diverse officiële (Microsoft) titels.

Trainingen met certificeringen:

Trainingen zonder certificeringen:

(Microsoft Certified) titels:

We combineren klassikale lessen in hybride vorm, zelfstudie, examens en een praktijkopdracht waarin zij alle opgedane kennis direct kunnen toepassen voor een vliegende start in het business IT vakgebied.

Beschikbare kandidaten

Veelgestelde vragen

Welke functies bekleden de professionals bij opdrachtgevers, nadat ze het programma hebben doorlopen?

Voor ons Data traineeship kan je denken aan functietitels als een Data Analist, Data Engineer, Business Intelligence Specialist, Business Analist, Data Consultant, Data Scientist of Machine Learning Engineer.

Voor ons Business IT traineeship kan je denken aan functietitels als een Business IT Specialist, Functioneel Beheerder, Business Process Expert, Informatie Analist, Business Analist, Applicatie Specialist, Proces Manager Applicatie, Informatie Manager of Solutions Architect.

Wat voor achtergrond hebben de professionals die jullie opleidingsprogramma doorlopen?

Onze professionals zijn hbo of wo afgestudeerd in een bèta of bedrijfskundige studierichting.

Jullie professionals worden voornamelijk opgeleid in de Microsoft-stack. Hoe gaan jullie om met klanten die andere programma’s gebruiken?

Naast het opleidingsprogramma bieden wij onze professionals de mogelijkheid om e-learnings te volgen in diverse toolings zoals Tableau, QlikView en AWS om zo direct van toegevoegde waarde te zijn voor onze opdrachtgevers.

Hebben jullie referenties van huidige opdrachtgevers die gebruik maken van jullie dienstverlening?

Indien gewenst, kunnen we je in contact brengen met één of meerdere van onze huidige opdrachtgevers. Dit om te vragen naar hun ervaring met onze dienstverlening. Zie hier een overzicht van onze huidige opdrachtgevers.

Hoe werkt de deta-vast constructie van Smart Data People?

Gezien wij zelf onze professionals zelf werven, intern opleiden en certificeren, werken zij ruim één jaar via ons op detacheringsbasis. Na deze periode kunnen onze professionals kosteloos overgenomen worden. Zie voor meer informatie: deta-vast periode

Zijn wij verplicht de gehele deta-vast periode af te nemen?

Nee, wij werken met een opzegtermijn van twee kalendermaanden waardoor dit geen verplichting is.